entrevista a Anna Gras Cots

TOT MIRANT ELS ESTELS (entrevista a Anna Gras Cots).

(Joaquim Parera)
Si un te sort, en una nit clara pot veure un bon grapat d’estels al cel, en pot reconèixer alguns, els noms dels quals son sobradament coneguts, però voltant a aquests estels hi ha d’altres que només tenen nom per algunes persones, son molts estels uns estels desconeguts però que n’hi ha tants que si no hi fossin els més coneguts estarien flotant en un espai buit i sense llum ni vida, perquè aquests estels més nombrosos ajuden a destacar , vulguis que no als més reconeguts.
Aquest es el cas de la actriu Anna Gras Cots, una noia que fa anys que es actriu, molts anys, que ha treballat en teatre infantil, series de televisió, curtmetratges... i   que en cada un dels seus treballs la seva cara i la seva veu sempre han brillat amb llum pròpia.
 Fa uns anys es va poder veure al costat de com a actriu en el triangle amorós de VIOLINES Y TROMPETAS que hi havia entre Ferran Rañé, Lloll Beltran i Joan Pera, ella era la quarta en discòrdia, a la producció del tricicle i DAGOLL DAGOM: UN JETA, DOS JEFES que, com VIOLINES Y TROMPETAS també s’ha representat a Madrid  i que segurament aquest setembre hi tornarà i es que aquesta noieta de cara rodona, ulls expressivissims i veu divertida te un talent que moltes actrius avocalitazores/uniexpressives molt més conegudes ja voldrien.
Anna Gras estrena el proper 19 de juny la comèdia AHORA O NUNCA, film dirigit per Maria Ripoll en que comparteix cartell Dani Rovira, Clara Lago, María Valverde.... i un fotimer d’actors més ella interpreta a una amiga de la protagonista, ella es la SEIS.

Anna Gras:
AHORA O NUNCA es una comèdia romàntica, es una Road movie, es una peli d’acció, o te tot, o te tot, es una de les pel·lícules més esperades d’aquest estiu 2015 amb un repartiment de luxe, perquè hi ha els més grans de cada casa, dirigida per la Maria Ripoll... i que espero que agradi a tothom.

La Anna al film es diu SEIS, però perquè es diu SEIS? Qui es SEIS? Es SEIS una entitat?

A.G.:
Que es SEIS? SEIS es el seu mot en realitat, ella es una esportista, una jugadora de RUGBI i sempre pora el número 6 que es el seu número de la sort, però es que a dintre i a fora del camp de joc, sempre porta samarretes dessuadores... sempre amb el número 6 i fa que les seves amigues li diguin SEIS, de fet a la pel·lícula no s’arriba a saber mai com es diu en realitat la SEIS, la SEIS es la SEIS.
 Es un personatge molt divertit, un bombó de personatge, primer perquè no s’assembla gens a res del que he fet abans, per mi representa un repte, segon perquè la pel·lícula te com tres grans trames, per un cantó te la trama principal que es la dels nuvis (en Dani Rovira i la María Valverde) però existeixen una sèrie d’impediments per els que no hi poden arribar, ja veurem que passa al final, el tema es que han d’anar fins a Anglaterra que es a on es volen casar, a un poble a on es van conèixer i la núvia i el seu seguici, les seves amigues entre les que hi ha el meu personatge se’n van allà a preparar-ho tot: aquesta es una trama.
 Apartir d’aquí comencen a passar un munt de coses increïbles i molt molt còmiques, el  nuvi  amb els seus pares agafen un avió per anar a Anglaterra, però hi ha una vaga de controladors (que estrany) i no hi poden arribar –això es una altra trama- i després a la resta dels convidats els fiquen en un autobús –entre les que hi ha la Yolanda Ramos que es tremenda, superdivertida- i van en autobús fins a Anglaterra- aquesta seria la tercera trama-.

Tots aquests embolics sembla que han de fer la vida no només als protagonistes si no a tots els que els envolten, cosa que fa que ens planteja una pregunta: arribaran a Anglaterra? O serà tot en plan GUERRA MUNDIAL Z?

A.G.:
 Aaaah!!! Es tindrà de veure la pel·lícula.

El personatge de la SEIS es un personatge molt i molt peculiar, al tràiler mateix del film es veu com regala un bon cop de puny a un dels actors.

A.G:
Li dono al Marcel Borràs, que fa un personatge tremendo, d’un anglès molt aprofitat que ens busca molts problemes a la pel·lícula.
 El meu personatge, el de la SEIS es un personatge que es molt visceral, molt espontani, que actua abans de pensar... molt poc intel·lectual, llavors... molt visceral en el sentit de que passa una cosa i ella reacciona físicament, després pensa que ha fet... però això fa que moltes vegades fiqui la pota estrepitosament i això fa que sigui un personatge molt còmic in un d’aquests moments es aquests: primer li fot un cop de puny i després pensa qui deu ser aquest home que està allà, no està per bromes.

A Anglaterra? Doncs així segur que tot l’equip ha viatjat que deu ni dó.



A.G.:
La pel·lícula s’ha rodat entre Camprodon; que son els exteriors que semblen la campinya anglesa, s’ha rodat també a Sant Feliu de Codines, a Barcelona i a Amsterdam, la meva trama de les noies no passa a Amsterdam, només es la dels nois: el Dani Rovira, el Jordi Sánchez i el Joaquín Nuñez, però nosaltres no, la Anglaterra la em rodat a Catalunya.

I clar com que passa a Anglaterra la nostra Actriu parla Anglès... o una cosa així, o potser aixà..., un entranyable embarbussament.

A.G.:
La SEIS representa que ha estudiat amb la protagonista a Anglaterra quan eren adolescents, fent Erasmus, un SUMMERCAMP i tal; i representa que han aprés molt anglès, però la SEIS no, no ha retingut res del que va aprendre a aquella estada, amb el qual parla una mena d’spanglish, ella s’inventa les paraules o parla un espanyol aglesitzat, molt “sui generis”

 La Anna te una veu molt divertida, molt de CLOWN, una veu que realment no passa desapercebuda, cosa que en el film l’ha ajudat a fer molt la pallassa.

A.    G.:
Molt, moltíssim, es una comèdia al USO i no tant al USO, perquè al final l’hi ha quedat una comèdia super-moderna tot i que he de dir que la part de les noies es potser la menys còmica, es que a la trama dels noies passen unes coses tant boges... a les noies també però potser no tant, tot així el grup de les noies que som María Valverde, Clara Lago, Alicia Rubio i jo... dels quatre personatges la SEIS es el més còmic, perquè es el més diferent... menys tòpic, em vaig haver de caracteritzar, engreixar-me uns quants quilos, entrenar a Rugbi, cabell recollit, res que afavorís, e aquesta peli “mona” no surto.

Si ens posem a pensar.. havia de fer de jugadora de rugbi; i la Anna Gras es una noieta més aviat menuda.

A.G.:
Fer de jugadora de rugbi va ser un dels principals reptes, jo el rugbi femení sincerament jo no sabia ni que existia a Catalunya  i vàrem estar buscant amb l’equip de producció i vam trobar un equip de Rugbi femení  a l’Hospitalet, que em van acollir per fer entrenaments previs per el personatge, vaig estar entrenant durant unes setmanes amb elles i vaig poder conèixer com son les jugadores de rugbi, tant quan son al camp com quan no hi son, vaig anar agafant referents, fins hi tot em vaig lesionar entrenant, que el rugbi es un esport molt especial, eh?.

I clar un rodatge amb tanta gent implicada, tants actors i actrius, tècnics i amb una infraestructura tant complicada havia de ser difícil de necessitat.

A.    G.:
El rodatge va ser fantàstic, vam passar molt de fred, estàvem a menys un grau a Camprodon, vàrem rodar just abans de nadal i representa que era estiu, vaja que vàrem passa bastant de fred, a més va ser molt especial per mi perquè era el primer cop que em donaven un personatge amb tanta trama dintre una pel·lícula, fins ara va ser fer personatges de dues o tres frases, o dues escenetes, una cosa petita, en aquest cas tinc una trama i surto bastant, un secundari principal si vols, a més a més fer-ho amb aquest equip, aquests actorassos que tenen tant d’ofici i la maria Ripoll que jo soc fan d’ella des de que vaig veure LLUVIA EN LOS ZAPATOS i quan la vaig veure un dia em vaig dir: jo un dia treballaré amb la Maria Ripoll, va estar molt be, perquè vam fer una pinya molt bonica entre les noies i encara som amigues i espero que això duri per sempre.
 
I ara una darrera qüestió: si haguessis de dir un dia ARA O MAI, quina seria?

A.G.:
Aquesta ocasió la he passada, ha estat molt recent, vaig fer el càsting de SEIS i vaig pensar: ARA O MAI.

I ara doncs a veure AHORA O NUNCA, veure el darrer treball de Maria Ripoll, la directora de RASTRES DE SÀNDAL i veure un bon grup d’actrius i d’actors i a tornar a mirar el cel nocturn, a veure si alguna d’aquestes estrelles que no coneixem, que brillen amb llum pròpia comencen a brillar amb més força i els hi posem un nom, un nom que podria ser ben bé Anna Gras Cots.