LOS BANCOS REGALAN SADWICHERAS Y CHORIZOS.

LOS BANCOS REGALAN SANDWICHERAS Y CHORIZOS.

 

(per Joaquim parera)

 

(Crònica de la estrena al teatre del foment de Martorell del passat 25 de maig del 2019)

una obra creada i interpretada per JOSÉ Y SUS HERMANAS)

Repassar 80 anys d’història no es fàcil, i encara menys resumir-la en amb prou feines una hora i mitja, la història no son només uns fets que van passar i explicar-los com si fos una sèrie d’anècdotes com s’acostuma a fer avui dia arribant fins a greus graus de banalitat i frivolitat, tambè es repassar la història de persones, de pensaments, de pensaments i de no pensaments, perquè si fa no fa en els darrers anys la tendència al no pensament i no només tendència, si no també que el «no pensament» es vist com una virtut i un mèrit, tant com altres temps la estupidesa ha arribat a quotes tant altes de popularitat.

d’això parla LOS BANCOS..., parla de com durant 80 anys la societat d’aquest país s’ha acostumat no només a no pensar si no tampoc a voler recordar, ni raonar, ni considerar o qüetionar-se res.

des de aquesta premissa la companyia JOSÉ Y SUS HERMANAS han dfet un repàs no ja a la història dels darrers 80 anys si no dels seus efectes i conseqüències creant un espectacle vistós i dinàmic, punyent i poètic a l’hora, cru i tràgic.

Una història creada de forma abstracta, creada per emocionar i fer reflexionar i arribar-nos al cor passant per el cervell amb un final que deixa al públic mut durant uns segons.

Jugant amb referents tant històrics com socials, la història es interpretada, cantada i ballada com si fos un enorme collage de veus amb història pròpia.

LOS BANCOS... es una obra que malgrat una escenografia austera es trem endament visual mercés al perfecte domini del cos i de la veu dels actors els quals ens han deixat a tots amb un bon mal gust de boca, amb un somriure congelat i un esperit trasbalsat, ha estat s’ens dubte aquesta una obra per ser recordada i el seu record no es limitarà només a la ment, perquè va molt més enllà del purament racional.