MONTSERRAT ROIG: PARAULES D'AVUI.

MOTSERRAT ROIG: PARAULES D’AVUI.
Petita Crònica de la obra vista al ÀTIC 22 de Barcelona el 17 de gener de 2016.
INTÈRPRETS: Mariona Casanovas i Olivé (actriu), Emili Cuenca (guitarra)
DRAMATÚRGIA: Maria Manau.
DIRECCIÓ: Maria Manau, Frederic Roda.
Aquest any fa 25 que ens va deixar una de les escriptores cabdals de la llengua catalana: Montserrat Roig, la seva obra avarca la narrativa, la poesia i tot una sèrie d’articles que va escriure quan la escriptura periodística encara era vista com un gènere literari i no només com una manera d’omplir pàgines i crear corrents d’opinió tal i com es fa ara i fins hi tot teatre.
 MONTSERRAT ROIG: PARAULES D’AVUI no forma part de la seva trajectòria teatral si no que es un recull d’articles apareguts al diari AVUI i que van ser recopilats el llibre UN PENSAMENT DE SAL, UN PESSIC DE PEBRE: DIETARI OBERT que es va editar l’any 1992, un any després de la seva mort.
 A partir d’alguns d’aquests textos la dramaturga Maria Manau ha creat una sèrie de diàlegs amb el espectador que fan que la actriu Mariona Casanovas –des de un escenari gairebé nu- doni veu a la escriptora i  ens parli des de la amistat, la tristor, curiositat, escepticisme, la por , l’amor,  la tendresa... en un seguit d’històries i fets, records i pensaments i ens presenta una Montserrat Roig entregada a la més gran causa que un es pot entregar: la humanitat.
 Un parell de seients, una pantalla en que apareixen els títols de cada text que sentirem (i alguns recordarem), els acords interpretats per l’excel·lent Emili Cuenca a la guitarra i una actriu tant menuda sobre l’escenari com gran en talent i tenim un espectacle que ens fa somriure, ens emociona  o fins hi tot ens entristeix, però sempre des de la humanitat més profunda de la seva veritable autora: Montserrat Roig.